Количка
0 продукта
 
Най-продавани
 

Автоматично палене и гасене на фарове - Auto Car Light System

Автоматично палене и гасене на фарове - Auto Car Light System
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Цена: 30.00лв.
Наличност: В наличност
Модел: 008
Марка: EDDIESoft
Средна оценка: Продуктът няма оценка

Количество: Поръчайте

Устройство за автоматично палене и гасене на фарове

Съгласно изискванията на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане, целогодишно  всички автомобили трябва да бъдат с включени свeтлини при движението си по всяко време на денонощието.

Глобите за движение без включени светлини са от 20 до 150 лв!!! Затова да не забравяме да свeтнем фаровете!

От там пък произтича следният проблем: забравяме да ги изключим и на сутринта не може да се запали автомобила поради изтощен акумулатор. След няколко такива случая се налага да си закупим нов акумулатор (цена от 100 лв и нагоре) !!!!  Значи да не забравяме да си изключим фаровете!!!

За да не забравяме да включваме и изключваме светлините разработихме интелигентно устройство базирано на микрокомпютър, което върши тези действия вместо нас.Как действа самото устройство:

След подаване на контакт устройството започва да следи напрежението на акумулатора. В момента в който генератора започне  да зарежда и напрежението подмине 13.6 Волта, устройството включва фаровете и диодър Д1 светва. Ако обаче за период от 15 секунди не започне правилен заряд и не бъде достигнато напрежение от 13.6 Волта, устройството пак вклщчва фаровете, но диодът Д1 започва да мига, което е индикатор да се провери системата за заряд.

В момета в който се загаси автомобила, ако е активирана функцията „FOLLOW ME HOME“ (заведи ме в къщи) фаровете продължават да светят още 15 секунди и после гаснат. Ако е изключена тази функция – в момента на загасянето на автомобила и фаровете гаснат.

Самата функция „FOLLOW ME HOME“ се активира или дезактивира с бутона на устройството. Това става по следният начин: Ако е активирана функцията, при изгасен автомобил натискате бутона и давате на контакт след което отпускате бутона и функцията се деактивира. По същият начин се и деактивира функцията. Индикация за актижирана или дезактивирана функция е диод Д2. Когато е активирана функцията, при подаване на контакт диод Д2 премигва 3 пъти и светка постоянно, което е индикатор за нормалната работа на устройството. Ако функцията е деактивирана, диод Д2 светка постоянно след подаване на контакт за да индицира нормалната работа на устройството. Състоянието за активирана или дезактивирана функция се помни в енергонезависима памет, което означава, че веднъж зададено едно състояние то остава такова независимо дали устройството има захранване или не.Самото устройство работи независимо дали се използва ключът за фаровете или – не. Също така ключът работи независимо от устройството. Това е направено с цел при угасен автомобил да могат да се включат фаровете. Светлините не се изключват обаче ако са били запалени от ключът на автомобила!!! За разлика от много други подобни устройства настоящето  включва осветлението на таблото и габаритите за да не се налага да се използва допълнително ключът на фаровете ако се свечери.

Втори вариант е използването на "дългите" за дневни светлини с пускането им на определен процент (от 10 % до 90%). В този случай не се използват габаритите и подсветка на таблото. С функционалният бутон може да се настрои силата на светене при включване на модула.

Монтажът на устройството е сравнително лесен за всеки който има минимални познания по автомобилни електроинсталации.

            Ако нямаме необходимия опит, най-добре е да се обърнете към специалисти по автоинсталации или такива, които монтират автоаларми.

Добавете коментар
Вашето име:


Вашият коментар: забележка: HTML не се подържа!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода от картинката:

Автоматично палене и гасене на фарове - Auto Car Light System
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Автоматично палене и гасене на фарове - Auto Car Light System
Натиснете върху снимката за по-голям размер
Автоматично палене и гасене на фарове - Auto Car Light System
Натиснете върху снимката за по-голям размер